Wat is de Jotihunt?

De Jotihunt is een jaarlijks terugkerend evenement tijdens het derde weekend van oktober dat in het verleden georganiseerd werd door Scouting Gelderland. Met het verdwijnen van Scouting Gelderland heeft een organisatieteam de Jotihunt overgenomen, maar het wordt nog steeds door vrijwilligers gedaan!

Het spel wordt gespeeld wordt door deelnemende groepen uit de provincie Gelderland. Het speelveld is dan ook de hele provincie!
Gelderland is opgedeeld in een aantal deelgebieden. In elk deelgebied loopt een groepje van drie mensen, genaamd de “Vossen”. Zaterdagochtend vanaf klokslag 9:00u kunnen de “Hunters” (deelnemende groepen, waaronder wij dus) gaan jagen op de vossen. Ieder uur worden er op de speciale spelsite hints bekend gemaakt over de laatste locatie van de vossen. Vind je de vossen, dan krijg je daar punten voor, maar dan moet je daarna wel een uur wachten voordat je dat vossenteam weer actief mag gaan zoeken. Om het spelelement nóg groter te maken komen er via de website ook opdrachten binnen. Deelnemende groepen kunnen deze uitvoeren en daarmee extra punten halen.
De Jotihunt is voor alle scouts boven de 14 jaar: De oudste verkenners en padvindsters, Rowans & Sherpa’s, pivo’s, bestuur, leiding, et cetera. Het leuke van de Jotihunt is dat het spel en de opdrachten heel divers zijn; voor ieder wat wils! De één zit achter de computer en probeert de hints over de locatie van de vossen op te lossen (dat kunnen hele makkelijke omschrijvingen zijn, maar soms ook wat moeilijkere en dan hebben we de wizzkids uit de groep nodig), een ander bevindt zich in het 'veld' (vaak met auto, maar als de vossen echt in de buurt zitten, kun je er ook met de fiets op uit) en weer een ander houdt zich bezig met de extra opdrachten die variëren van 'knutsel een kip' tot 'maak een glas in lood' tot 'creëer een mooie themafoto in photoshop'. Dit jaar is het thema “Vikingen”. Dus alle puzzels en opdrachten zullen ook in dit thema zijn.
Het spelgedeelte van de Jotihunt is van zaterdagochtend 9:00u tot zondagmiddag 15:00u. Daarna is om 16:00u de prijsuitreiking.
We weten uit ervaring: Als je eenmaal meegedaan hebt, is er grote kans dat het “Jotihunt-virus” ook jou in zijn greep krijgt. Dus geef je snel op !!